Panathinaikos bez problema do nove pobjede

Grčka Superlga, 2. kolo

Panathinaikos bez problema do nove pobjede

Edmir Škorić

U pretposljednjoj utakmici drugog kola grčke Superlige Panathinaikos je, rezultatom 3:1, savladao Gianninu.

Nogometaši Panathinaikosa upisali su i drugu prvenstvenu pobjedu. U prošlom kolu s 2:0 slavili su na gostovanju kod Kerkyre, a u prvom nastupu pred svojim navijačima nisu zakazali.

Španac Josu Sarriegi načeo je mrežu gostujuće momčadi u sedmoj minuti, a u samoj završnici prvog dijela njegov sunarodnjak, Toche, povisio je na 2:0. Iskusni napadač Ibrahim Bakayoko vraća nadu gostima u 68. minuzi, ali samo sedam minuta kasnije Argentinac Sebastian Leto rješava sve dileme oko pobjednika, iako ih večeras doista nije bilo.

Napomenimo da su izabranici portugalskog stručnjaka Jesualda Ferreiru eliminisani iz Evrope od Maccabija iz Tel Aviva, krvnika našeg predstavnika Željezničara.

Kada su u pitanju preostala dva susreta 2. kola, koja su se također odigrala danas, Asteras i Kerkyra remizirali su bez golova, dok je Atromitos minimalno slavio kod Arisa (1:0). Kolo će se kompletirati sutrašnjom utakmicom Panaitolikosa i Asterasa.

Grčka Superliga, 2. kolo:

Panathinaikos - Giannina 3:1 (Sarriegi 7, Toche 44, Leto 75/ Bakayoko 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.