Panathinaikos siguran protiv Asterasa

14. kolo grčke Superlige

Panathinaikos siguran protiv Asterasa

Tri su susreta odigrana u okviru 14. kola grčke Superlige. Panathinaikos je bio siguran protiv Asterasa, slavivši sa 3:1.

Panathinaikos je na svom Spyros Louis stadionu dočekao Asteras. Konačan rezultat glasio je 3:1 u korist domaćih. Sebastian Leto je u 8. minuti pogodio za veliko slavlje u Atini. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U drugom poluvremenu domaći su ubacili u brzinu više, te su do 79. minute već imali prednost od tri gola. Jean Alain Baumsong u 66. minuti udvostručuje prednost domaćih, da bi Sebastian Leto osam minuta kasnije riješio pitanje pobjednika. 

Sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja je pogodak Fernanda Usera. Panata se sada nalazi na drugom mjestu ligaške tabele sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Olympiakosom, ali i utakmicom manje.

Levadiakos je na svom terenu poražen od Ergotelisa, sa minimalnih 0:1. Strijelac jedinog pogotka bio je domaći igrač, Christos Lisgaras. Lisgaras je u devetoj minuti poslao loptu iza leđa svog golmana, a to je bio i jedini pogodak na ovoj utakmici.

Xanthi je na svojoj Xanthi Areni pobijedio Panionios, rezultatom 1:0. Marko Markovski bio je junak domaće ekipe, a gol je postigao u 26. minuti prvog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.