Panathinaikos slavio u Škotskoj

Liga prvaka 3. pretkolo

Panathinaikos slavio u Škotskoj

Midhat Šljivak

Fudbaleri Panathinaikosa savladali su na gostovanju škotski Motherwell sa 2:0 u utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, te su na taj način gotovo sigurno obezbijedlili plasman u narednu fazu takmičenja.

Ulogu favorita je grčki tim opravdao već u prvom susretu gdje su bez većih problema došli do pobjede. Poveli su već nakon 14. minuta igre golom Christodoulopoulosa, što je bio rezultat prvog poluvremena, iako je bilo još nekoliko izuzetno dobrih prilika.

Drugo poluvrijeme donijelo je još jedan gol u mreži domaćih. Sve dileme oko pobjednika riješene su petnaest minuta prije kraja utakmice kada je konačan rezultat od 2:0 postavio Mavrias.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Motherwell - Panathinaikos 0:2 (Christodoulopoulos 14', Mavrias 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.