Panathinaikosu oduzeto pet bodova

Panathinaikosu oduzeto pet bodova

Edmir Škorić

Panathinaikos je kažnjen oduzimanjem pet bodova i igranjem četiri meča pred praznim tribinama nakon navijačkih nereda tokom derbija protiv Olympiakosa.

Disciplinska komisija grčkog nogometnog saveza u petak je izrekla oštru kaznu zbog nereda navijača koji su doveli do prekida utakmice.

Utakmica će biti registrirana službenim rezultatom 3:0 za Olympiakos, a Panathinaikos će morati da plati i kaznu od 252.500 eura.

Klubu će u ovoj sezoni biti oduzeta tri, a u narednoj dva boda.

Rigorozne kazne dio su novog zakona o sportu koji je usvojen u februaru u okviru borbe protiv nasilja na stadionima. Predstavnici Panathinaikosa najavili su žalbu.

Navijački neredi na Olimpijskom stadionu, na kojem su bila održana takmičenja u okviru Olimpijskih igara 2004., bili su vjerovatno i najgori u sezoni. Početak drugog poluvremena kasnio je 45 minuta zbog sukoba navijača s policijom, a kasnije je utakmica i definitivno prekinuta kod rezultata 1:0 za Olympiakos.

Dvadeset policijaca je povrijeđeno, a više od 50 navijača uhapšeno. Trojica uhapšenih su optužena za nedozvoljeno posjedovanje eksploziva, navela je policija.

Klub je ove sezone zbog navijačkih nereda već bio kažnjen igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama.

Pet kola prije kraja prvenstva Olympiakos ima deset poena prednosti i blizu je odbrane naslova prvaka i osvajanja 39. titule, prenosi Reuters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.