Pandža i Duljević pogađali za pobjedu protiv Seongnama

Druga pobjeda Olimpica

Pandža i Duljević pogađali za pobjedu protiv Seongnama

Fudbaleri Olimpica u trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji, slavili su pobjedu protiv južnokorejskog Seongnama rezultatom 2:1.

Nakon što su u prvom meču sa 3:2 savladali Gyeongnam, a zatim teško poraženi od rumunskog Temišvara sa 4:0, Vukovi su jučer sa 2:1 bili bolji od bivšeg južnokorejskog prvaka, Seongnama.

Raspoloženi igrači Olimpica od samog su početka diktirali tempo igre, te su u vodstvo došli već u 15. minuti kada je mrežu protivnika sjajno pogodio Haris Duljević.

U nastavku se mogla vidjeti izuzetno dobra utakmica, sa mnogo zalaganja i borbe na obje strane. 

U 60. minuti susreta, Seongnam je poravnao na 1-1. Nakon primljenog gola, igrači Olimpica napravili su pritisak prema golu Seongnama što je rezultiralo novim pogotkom već u 70. minuti. Kenan Handžić je uposlio Dalibora Pandžu koji se odlično snašao i pogodio za 2:1 što se na kraju ispostavio kao konačan rezultat ovog meča.

Dalibor Pandža bio je zadovoljan, kako zbog pobjede tako i zbog svog prvijenca u dresu Olimpica.

"Naravno da sam zadovoljan, prije svega zbog dobre utakmice, ovaj meč je bio izuzetno dobar test za nas i drago mi je što smo slavili. Pobjede su veoma bitne, zbog našeg samopouzdanja, postigao sam i svoj prvi gol u dresu Olimpica i vjerujem da će ih ubrzo biti još više", kazao je Pandža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Niti Haris Duljević nije krio zadovoljstvo zbog nove pobjede na pripremama.

"Drago mi je što u dobroj atmosferi koja vlada među svima nama u Antalyi, došli do nove pobjede. Zadovoljan sam i postignutim golom, pred nama je još mnogo rada ali ove pripreme će nam itekako dobro doći da što spremniji dočekamo nastavak prvenstva. Ovdje imamo zaista sve potrebne uslove za rad i odlično se osjećamo, radimo u sjajnoj atmosferi i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", rekao je Haris Duljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.