Pandža: Protiv Brazila će biti pravi spektakl
Bh. reprezentativac navijao za Federera protiv Nadala

Mostarac u dresu Mechelena za SportSport.ba

Pandža: Protiv Brazila će biti pravi spektakl

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža sinoć je svojim golom donio pobjedu Mechelenu, treću uzastopnu za ovaj belgijski klub.

Pandža je od dolaska u Belgiju postao standardni prvotimac Mechelena, a dobrim igrama u tom klubu postao je veoma važan kotačić i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Ovaj Mostarac nerijetko je strijelac za svoju ekipu, a tako je bilo i sinoć, kada je nekoliko minuta prije kraja utakmice pogodio za pobjedu Mechelena rezultatom 3:2 protiv Genka.

"Iza nove godine smo digli formu i sada imamo tri pobjede u nizu. Vidljiv je porast samopouzdanja u ekipi. Vratila nam se vjera nakon što smo bili poprilično poljuljani nakon pet uzastopnih poraza koje smo pretrpili. Prezadovoljan sam svojim igrama, standardan sam, a i ekipa igra sve bolje", kaže Pandža u razgovoru za SportSport.ba.

Mechelen je trenutno plasiran na osmom mjestu fudbalskog prvenstva Belgije, a Pandža smatra da je to realnost ovog kluba.

"Mislim da je ova pozicija otprilike i naše realnost. Dakle, to neko sedmo, osmo mjesto. Sve preko toga bi bio ogroman plus. Prošlu sezonu smo završili na sedmom mjestu i mislim da niko ne bio nezadovoljan da i ove završimo tu negdje".

Narednu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Brazila u Švajcarskoj. Biće to veliki sportski spektakl koji nikog neće moći ostaviti ravnodušnim...

"Da, da biće to jedan jako lijep doživljaj, pravi sportski spektakl. Možemo guštati jer ćemo igrati protiv reprezentacija koja je najuspješnija u povijesti fudbala. Nije to mala stvar".

Zmajevi kroz posljednje kvalifikacije igraju sve bolje, ali nikako da pređemo prag i plasiramo se na neko veliko sportsko takmičenje. Je li došlo vrijeme da se i to promijeni?

"Bili smo blizu nekoliko puta. I sa Bakom, sa Ćirom i sada sa Sušićem. Međutim, uvijek nam je falilo ono nešto. Sada su pred nama nove kvalifikacije i dobro je što igramo jake utakmice pred početak. Imamo skupinu koja i nije lagana, ali kada pogledamo koga smo sve mogli dobiti za protivnika, moramo biti zadovoljni. Mislim da je vrijeme da naša reprezentacija konačno napravi taj iskorak. I prije smo mi dobro igrali, ali onda nas zadesi neka nesreća, UEFA i FIFA umiješaju svoje prste regulirajući ždrijeb i tako to...", dodao je Pandža.

Stoper Mechelena i reprezentacije BiH veliki je zaljubljenik u tenis...

"A, evo gledam i sikiram se! Federer mi gubi, a Nadala ne mogu smisliti"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.