Panserraikos slavio, Kerla presjedio na klupi

Panserraikos slavio, Kerla presjedio na klupi

Panserraikos Semira Kerle danas je u okviru 26. kola grčke Super lige ostvario je veoma važnu pobjedu, no još uvijek su zakovani za dno tabele.

Pobjeda nad sedmoplasiranim Xanthijem, Panserraikosu ostavlja kakvu takvu nadu da mogu izboriti opstanak ove sezone. Tim Semira Kerle, koji je ovaj susret presjedio na klupi, slavio je sa 2:1.

Domaće je u vodstvo doveo Papazoglou u 39. minuti, da bi nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu Dale udvostručio prednost. Gol za Xanthi postigao je Marcelinho iz penala u 87. minuti.

Asteras je istim rezultatom pobijedio Olympiakos Volos. No, oni su do pobjede došli u posljednjim trenucima susreta. Domaći su poveli preko Bastije u 16. minuti, ali stvari na početak vraća Solakis u 23. minuti. Asteras do pobjede dolazi preko Bartolinija u 89. minuti.

Panathinaikos je sa visokih 3:1 u gostima savldao Iraklis. Gosti su poveli preko Petropoulosa u 4. minuti, a rezultat poravnaca Ngwat-Mahop u 36. Ipak, u drugom poluvremenu Panathinaikos postiže dva gola i dolazi do pobjede. Mrežu domaćih pogađali su Petropoulos u 50. i  Christodoulopoulos u 83. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti