Pantelić kao zamjena za Kuranyia?

Pantelić kao zamjena za Kuranyia?

Reprezentativac Srbije Marko Pantelić mogao bi da u napadu Schalkea zamijeni najboljeg strijelca te ekipe Kevina Kuranyija kojem na kraju sezone ističe ugovor.

Kuranyi (28) iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri sa 18 golova, ali i ponude Manchester Citya, Dinama iz Moskve, te turskih Fenerbahcea i Besiktasa. Njemački list Bild prenosi da Kuranyi gotovo pa sigurno napušta Gelsenkirchen, a kao prva opcija za njegovo mjesto spominje se Marko Pantelić.

Felix Magath nije uspio ove sezone doći do naslova prvaka Njemačke, ali već naredne godine želi da skine Bayern sa trona. 31- godišnji Pantelić ima veliko iskustvo igranja u Bundesligi jer je tokom četiri sezone u Herthi postigao 45 golova na 114 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.