Pantelić: Kako sam primljen u Mostaru? Nemam riječi, ne znam kako da vam to opišem

U premijernom nastupu postigao pogodak

Pantelić: Kako sam primljen u Mostaru? Nemam riječi, ne znam kako da vam to opišem · Intervju

A. Beganović

Đorđe Pantelić je pojačao Velež početkom priprema za ovu sezonu, a u svom prvom zvaničnom nastupu postigao je pogodak.

U prošloj sezoni nosio je dres Radnika iz Bijljeine i bio je najbolji igrač ovog tima. No, uprkos njegovim dobrim partijama, klub iz Semberije nije uspio osigurati ostanak u društvu najboljih, a to je značilo i da će Đorđe Pantelić promijeniti sredinu.

Imao je ovaj 22-godišnji fudbaler nekoliko ponuda na svom stolu, ali odlučio je prihvatiti onu Veležovu i ako se po jutru dan poznaje, Pantelić će biti istinsko pojačanje za Rođene.

U pripremnom periodu, iako rezultati Veleža nisu bili na nivou, pružao je dobre partije, a u prvoj zvaničnoj, postigao je pogodak i donio je Rođenim bod na zahtjevnom gostovanju u Posušju.

Prvo kolo i remi u Posušju. Komentar?

"Prvo bih rekao da ostaje žal što nismo iskoristili dobru igru iz drugog poluvremena i krunisali je preokretom protiv dobre domaće ekipe po jako teškom vremenu. U prvom poluvremenu nismo izgledali dobro, nismo igrali našu igru i onako kako smo zamislili, dok smo u drugom dijelu uspjeli nametnuti ritam što se moglo i vidjeti. Mogli smo doći do i do pobjede, kod rezultata 1:1 imali smo neke dobre prilike pa i prečku koju je uzdrmao Radovac, ali treba reći i da je Bogdanović imao jednu izvanrednu interevenciju, tako da je podjela bodova na kraju najrealnija."

Oglasi

Koliko si zadovoljan svojom igrom u prvom zvaničnom susretu za Rođene?

"Zadovoljan sam, postigao sam i pogodak u prvom zvaničnom meču, pa je samim tim zadovoljstvo i veće. Sretan sam, kako ne bih bio i mogu vam reći da s velikim nestrpljenjem očekujem prvi meč na našem stadionu pred našim navijačima. Ali, moram istaći, od moje igre i pogotka, mnogo mi je važnije da sam pomogao ekipi da dođe do izjednačenja. Bio bi debi iz snova da smo osvojili tri boda, ali ne smijemo ni s bodom biti nezadovoljni":

Kako si primljen u Mostaru i da li si već osjetio tu nevjerovatnu ljubav Mostaraca prema Veležu?

"Nemam riječi, ne znam kako bi vam to opisao. Ovo su stvarno grad i klub prepuni emocija. Od prvog dana sam vidio koliko ovi ljudi žive za Velež i koliko im zapravo klub znači. Mnogo navijača mi se javilo i čestitalo na potpisu, ali i prvom pogotku za Velež. Mislim da i to dovoljno govori o svemu."

Kako je sarađivati sa najtrofejnijim trenerom u Bosni i Hercegovini?

"Pa za sada sve funkcioniše kako treba, odnosno raditi sa Osimom je privilegij. Prošli smo pripreme koje su bile jako intenzivne i sada ulazimo u taj takmičarski dio te iz kola u kolo očekujem da ćemo biti kompaktniji i bolji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 2. pretkolu Konferencijske lige snage ćete odmjeriti sa Spartans Hamrunom, klubom sa Malte. Šta možemo očekivati od evropskih susreta?

"Vidjeli smo u prvom pretkolu Konferencijske lige da svako svakog moze da pobijedi. Na nama je da damo zadnji atom snage i zadnju kap krvi na terenu. Navijači će biti naš 12. igrac na terenu i mislim da nece biti problema da dođemo do željenog cilja. Uz maximalnu i vatrenu podršku nasih navijača, kao prethodnih godina, uspjeh je zagarantovan".

Top Komentari

user1644415954
Bosna je to,nije to ni srbija ni hrvatska.Edukuj se malo mlad si još i širi dalje bosansku dobrotu i razumijevanje drugog i drugačijeg.Svako dobro ti želim.Došao si u naj draži klub na svijetu.
10 2
dsimic
Pozdrav za ovog momka kao I rodno mu Civic Polje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi