Panucci se nada četvrtom mjestu
Menez i Panucci: "Hoće li Roma u Ligu Prvaka?"

Rimljani zabrinuti

Panucci se nada četvrtom mjestu

Edmir Škorić

Situacija u Rimu baš i nije najbolja, još od kada su ispali u osmini finala Lige Prvaka od Arsenala, a u Seriji A se nalaze tek na šestom mjestu sa pet bodova manje od Genoe, koja se nalazi na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu Prvaka.

Iako je do kraja prvenstva ostalo punih devet kola, i 27 bodova je u igri, u Rimu su dosta zabrinuti činjenicom da nisu na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije za Ligu Prvaka, naredne sezone. Roma ima 46 bodova, tri manje od Fiorentine, a pet od četvrtoplasirane Genoe. No, iskusni Christian Panucci očekuje da Roma završi na četvrtom mjestu, dakle, da se ubaci u posljednji voz za najelitnije klubsko natjecanje.

"U dobroj smo formi, ali možemo napraviti puno bolje rezultate. Dosta smo propatili zbog ozljeda u ekipi, ali polako gradimo to četvrto mjesto, gdje moramo na kraju i ostati. U suprotnom, to bi bio veliki neuspjeh za sve nas. Ambiciozni smo fudbaleri koji žele igrati Ligu Prvaka iduće godine. Uvjeren sam da ćemo osigurati na kraju to mjesto, jer imamo kvalitetu i karakter da to i ostvarimo", izjavio je 35-godišnjak za Corriere dello Sport.

Panucci se "zakačio" sa trenerom Lucaino Spalletijem, kada je odbio sjesti na klupu u Napulju, na utakmici Napolija i Rome. Od tada treneru nije nimalo drag, međutim, Romin igrač odbrane tvrdi da je to sve iza njega.

"Mogu napraviti greške kao i svaki drugi čovjek, ali u mojih osam godina provedenih u Romi, dosta drugih igrača je napravilo greške, a ja sam imao jednu i kajem se. Jasno mi je da je predsjednik Rosella Sensi bio razočaran u mene, ali se nadam da će jednog dana saslušati moje razloge", završio je Italijan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.