Panucci sportski direktor Palerma

Panucci sportski direktor Palerma

Edmir Škorić

Bivši italijanski reprezentativac Christian Panucci imenovan je sportskim direktorom Palerma.

Nekadašnji Romin nogometaš medijski se povezivao s Palermovom klupom. On će svoj posao obavljati na Siciliji, ali u svojstvu sportskog direktora, a ne trenera, kako su mediji nagađali.

"Zamparini (predsjednik Palerma) ponudio mi je posao i nisam se dvaput premišljao. Ovo je pravi trenutak da se vratim nogometu", kazao je Panucci.

Panucci je karijeru počeo u Genoi, nastupao za Milan, Real Madrid, Inter, Monaco, već pomenutu Romu i Parmu. Profesionalnu karijeru okončao je 2010. godine. Za Italiju je odigrao 57 utakmica i postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.