P.A.O i Sporting u posljednjem trenutku
Nezadrživi Salpingidis

Liga Prvaka, 3. pretkolo

P.A.O i Sporting u posljednjem trenutku

Edmir Škorić

U preostalim revanš utakmicama trećeg pretkola večeras, igrači Panathinaikosa i Sportinga su posljednjim minutama došli do prolaska u 4. pretkolo Evropske lige. Grci su sa 3:0 pobijedili Spartu iz Praga, dok su Portugalci remizirali kod holandskog Twentea (1:1).

Poslije senzacije izraelskog Maccabija, i igrači grčkog Panathinaikosa iznenadili su sve, te se plasirali u 4. pretkolo Lige Prvaka. Naime, večeras su Grci sa 3:0 slavili protiv Sparte iz Praga, a budući da je u Pragu rezultat glasio 3:1 za Čehe, Panathinaikos je prošao dalje. Poveli su u finišu prvog dijela golom Sarriegija, a početkom drugog dijela Katsouranis je postigao pogodak za 2:0. Konačnih 3:0 i ovjeru prolaza Panatathinaikosa postavio je Salpingidis pred sami kraj utakmice. Tako je Salpingidis postao heroj večeri, a gosti iz Češke mogu žaliti za propuštenim prilikama.

Zanimljivo, u zadnjoj minuti svoj prolaz osigurali su i igrači lisabonskog Sportinga. Douglas je već u 2. minuti Twenteu donio vodstvo, ali su uporni Portugalci u posljednjoj minuti preko Caicedoa izjednačili na 1:1. Kako je u Lisabonu završeno bez golova (0:0), gol postignut u gostima donio je "zelenima" 4. pretkolo Lige Prvaka, a holandskom timu 4. pretkolo Evropske lige.



Liga Prvaka, 3. pretkolo:
Maccabi - Aktobe 4:3
Sivasspor - Anderlecht 3:1
Dinamo Z. - Red Bull S. 1:2
Panathinaikos - Sparta P. 3:0
Twente - Sporting 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.