Pao je dogovor: Maicon ide za Mourinhom

Real i Inter pronašli zajednički jezik

Pao je dogovor: Maicon ide za Mourinhom

Edmir Škorić

Nakon dužih pregovaranja, čini se da je pao dogovor na relaciji Inter – Real Madrid. Glavna tema pregovora je bio Brazilac Maicon, koji bi se tako trebao pridružiti svom bivšem treneru Jose Mourinhu.

Maicon (29) treba da potpiše četverogodišnji ugovor, prema kojem će godišnje zarađivati vrtoglavih šest miliona eura.

Neroazzurima bi, navode talijanski mediji, trebalo pripasti 28 miliona eura, koliko je u konačnici dogovoreno. Jose Mourinho je, odmah po preuzimanju Kraljeva, od čelnika kluba zahtijevao dovođenje Brazilca, s kojim je prošle godine osovjio Seriju A, Kup i Ligu prvaka.

Dodajmo i to kako je City nadomak potpisa Marija Balotellija, pa će Inter i od te prodaje zaraditi 30 miliona eura. Benitez će sav zarađeni novac od transfera usmjeriti ka svom cilju - Javieru Mascheranu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.