Pao poražen, Adu donio Arisu pobjedu

Super liga Grčke

Pao poražen, Adu donio Arisu pobjedu

Edmir Škorić

Ovog vikenda igrali su se mečevi 22. kola grčke Super lige. Aris je savladao danas Ergotelis, dok je vodeći Panathinaikos kiksao na domaćem terenu protiv Kavale.

Aris je slavio protiv Ergotelisa sa 2:0, iako su prvi u vodstvo došli gosti, kada je Beto u ranoj drugoj minuti pogodio. No, do kraja prvog poluvremena potpuni preokret domaćih. Najprije Koke pogađa za 1:1, a Arisu pobjedu osigurava mladi Freddy Adu, koji je stigao na posudbu iz Benfice. Mladom američkom igraču je ovo prvijenac u dresu grčkog kluba.

Za razliku od Arisa, Panathinaikos nije dobro prošao na svom terenu, Poraženi su od Kavale sa 0:2. Panathinaikos ostaje prvi, sa pet bodova viška u odnosu na durgoplasirani PAOK. Kavala je, pak, sa devetog mjesta skočila na šesto.

Super liga Grčke, 22. kolo:
Panthrakikos - AEK 1:2
Xanthi - Larissa 0:1
PAS Giannina - PAOK 0:1
Panionios - Iraklis 0:0
Aris - Ergotelis 2:1
Panathinaikos - Kavala 0:2
Asteras - Olympiakos (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.