Briljirao je u Premijer ligi BiH, a zatim se izgubio: Sada je sezonu otvorio na sjajan način

Vraća se u staru formu

Briljirao je u Premijer ligi BiH, a zatim se izgubio: Sada je sezonu otvorio na sjajan način

H. Zilić

Bio je među najboljim mladim igračima u Prmeijer ligi BiH. Prije dvije godine odjkenula je vijest da je ostvario transfer u grčki PAOK. Nakon toga nestanak sa fudbalske scene, dugo se tražio, ali čini se da ove sezone Vladimir Bradonjić podsjeća na najbolje dane.

Bradonjić trenutno igra za PAOK B koji se takmiči u u grčkoj drugoj ligi, a u utakmici trečeg kola savladali su Apollon Pontou sa 1:2

Briljirao je Bradonjić sa dva gola i tako nakon tri utakmice na kontu ima dva gola i dvije asistencije.

Prvi pogodak Bradonjić je postigao u 37. minuti za 0:1, a za 0:2 pogađa u 55. minuti.

Počasni gol za domačine dao je Kalogeris u 86. minuti utakmice.

PAOK B je lider drugoligaškog karavana sa sedam bodova, ali naravno ne mogu u elitu jer tamo igra prvi tim iz Soluna.

Oglasi

Zimus se govorilo o mogućem povratku Bradonjića u Premijer ligu Bosne i Hercegovine tačnije na posudbu u Borac, ali nije došlo do realizacije iste.

Sa PAOK-om ima ugovor do decembra 2024. godine.

Lošoj formi u prethodnom periodu dosta je koumovala i povreda koju je vukao, ali čini se da je to sada sve iza Bradonjića i ako nastavi s ovakvim partijama u B timu, vrlo brzo bi ga mogli gledati i u rosteru prvog tima kluba iz Soluna.

Za mladu U21 reprezentaciju Bosane i Hercegovine skupio je tri nastupa.

U PAOK je došao iz redova bijeljinskog Radnika u januaru 2021. godine, a upravo je u timu iz Semberije prošao omladinske kategorije i briljirao u prvom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi