PAOK minimalno, Muslimović strijelac

Superliga Grčke, 29. kolo

PAOK minimalno, Muslimović strijelac

E. Škorić

U odigranim mečevima 29. kola grčkog šampionata nije bilo previše iznenađenja. Olympiakos i Panathinaikos su ostvarili rutinske pobjede, a PAOK je golom bh. reprezentativca Zlatana Muslimovića s minimalnih 1:0 savladao Kavalu.

PAOK je ugostio šestoplasiranu Kavalu, jednu od najneugodinijih ekipa grčkog prvenstva. Tim iz Soluna na kraju je slavio minimalnu pobjedu, a sve zasluge za to idu Zlatanu Muslimoviću.

Bh. reprezentativni napadač je u samom finišu prvog dijela matirao Itandjea. Zlatan je teren napustio uz gromoglasne aplauze. Umjesto njega je deset minuta pred kraj ušao Filomeno.



Vodeći Panathinaikos nije imao većih problema protiv Iraklisa. Cisse i Ninis su bili strijelci za nova tri boda, kojim su momčad iz Atene osigurali naslov prvaka. Drugoplasirani Olympiakos gostovao je kod posljednjeplasiranog Panhrakikosa. Torosidis i Mitroglou su zabili za 0:2 pobjedu gostiju.

AEK bh. stručnjaka Dušana Bajevića remizirao je kod Levadiakosa, u susretu bez golova (0:0).

Grčka Superliga, 29. kolo:
Asteras - Aris 2:1
Ergotelis - PAS Giannina 3:1
Levadiakos - AEK 0:0
Panathinaikos - Iraklis 2:0
Panionios - Larissa 0:3
Panthrakikos - Olympiakos 0:2
PAOK - Kavala 1:0
Xanthi - Atromitos 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.