PAOK preuzeo prvo mjesto u grupi A

Nakon pobjede protiv Shamrocka

PAOK preuzeo prvo mjesto u grupi A

Grčki tim je, očekivano, lako, slavio u Irskoj protiv Shamrocka, rezultatom 1-3 i sada je na čelu grupe A sa osam bodova.

U ovaj meč domaćini su ušli bez bodova, dok je PAOK bio drugoplasirani sa pet bodova i realnim šansama za prolaz u naredni krug.

Već na početku meča, PAOK je došao do gola. Igrala se sedma minuta kada je Vierinha odlično uposlio Dimitrisa Salpingidisa, koji je bio precizan za vodstvo gostiju.

Nakon toga nekoliko pokušaja na obje strane, a gosti su vodstvo povećali u 36. minuti, kada je Salpingidis presjekao jednu loptu, uposlio Fotakisa, a ovaj lagano pogodio mrežu domaćina.
Već dvije minute kasnije, gosti postižu i treći gol i rješavaju sve dileme oko pobjednika; Georgiadis je odlično centrirao, na pravom mjestu je bio ponovo Salpingidis, koji je sa pet metara zakucao loptu u mrežu Shamrocka. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku su domaći krenuli nešto odlučnije, a do gola dolaze u 51. minuti, kada Dennehy iz slobodnog udraca, lijevom nogom, pogađa mrežu gostiju. To je bio tračak nade za Shamrock da možda mogu doći bar do boda, ali se do kraja rezultat nije mijenjao.

PAOK je ovom pobjedom, preuzeo vrh tabele grupe A. Nakon četiri odigrana kola, prvi su, sa osam bodova, dok je Shamrock još uvijek bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.