PAOK slavio, AEK poražen

Startalo prvenstvo Grčke

PAOK slavio, AEK poražen

Edmir Škorić

Večeras se kompletiralo prvo kolo grčke Superlige, a PAOK je bez našeg reprezentativca Zlatana Muslimovića savladao Panserraikos (3:2), dok je Jahićev AEK poražen na gostovanju kod Kerkyre.

Atenski AEK, nakon što je saznao svoje protivnike u Evropskoj ligi, startao je večeras u domaćem prvenstvu i to na loš način. Naime, tim bh. stručnjaka Dušana Bajevića poražen je na gostovanju kod Kerkyre (2:1). Bh. reprezentativac Sanel Jahić odigrao je svih 90 minuta u dresu AEK-a.

PAOK je teško ostvario na svom terenu pobjedu nad Panserraikosom. Gosti su poveli preko Beljića, ali su Vierinha i Cirillo preokrenuli rezultat u korist domaćeg tima. Beljić je u 56. minutu sa drugim golom poravnao rezultat. Ipak, čitav plijen u Solunu je otao zahvaljujući golu Papazogloua u 70. minutu. Muslimović nije bio u timu PAOK-a.

Bilježimo još gostujuću pobjedu Arisa nad Kavalom (0:1), te Asterasa nad Ergotelisom (0:1).

Grčka Superliga, 1. kolo:
Ergotelis - Asteras 0:1 (Ladakis 4)
PAOK - Panserraikos 3:2 (Vierinha 45, Cirillo 47, Papazoglou 70/ Beljić 19, 56)
Kavala - Aris 0:1 (Oriol 28)
Kerkyra - AEK 2:1 (Tsigas 16, Epstein 54/ Djebbour 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.