PAOK slavio, Muslimoviću 87 minuta
Muslimović je teren napustio u 87. minuti

Grčka, 23. kolo

PAOK slavio, Muslimoviću 87 minuta

Fudbaleri PAOK-a ostvarili su 13-tu ovosezonsku pobjedu, savladavši danas na domaćem terenu Iraklis minimalnim rezultatom – 1:0, te su tako ostali u utrci za drugu poziciju koju vode sa Panathinaikosom.

Naš Zlatan Muslimović bio je starter i igrao je do 87. minute, kada ga je zamijenio Balafas. Trenutak odluke dogodio se u 79. minuti, kada je mrežu gostujućeg golmana zatresao Contreras.

Pobjedu je danas ostvaio i Panathinaikos koji je bez većih problema pred domaćim navijačima savladao Panionios – 2:1. Popularni zeleni otpor gostiju slomili su za samo šest minuta. U 66. minuti Salpingidis je doveo domaće u vodstvo, a Petropoulos je u 72. minuti udvostručio prednost. Gosti su u 90. minuti uspjeli smanjiti rezultat preko Estoyanoffa, ali je ubrzo nakon toga sudija odsvirao kraj pa nije bilo vremena za drugi pogodak.  

Rezultati
Xanthi – OFI Crete 0:0
Panathinaikos – Panionios 2:1
PAOK – Iraklis 1:0

Tabela
Na tabeli vodi Olympiakos sa 57 bodova. Panathinaikos i PAOK su sakupili po 46, a dalje slijede: AEK 38, Larisa 34, Aris 31, Panionios 29, Xanthi 29, Iraklis 26, Asteras 25, Panthrakikos 25, Ergotelis 24, Levadiakos 22, OFI Crete 19, Panserraikos 18, Thrasivoulos 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.