Paolo Guerrero ponovo suspendovan
(Foto: EPA)

Doping slučaj ponovo aktivan

Paolo Guerrero ponovo suspendovan

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Perua Paolo Guerrero (34) ponovo je suspendovan.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) ponovo je suspendovao iskusnog Peruanca zbog pada na doping testu u oktobru 2017. godine.

CAS je prvobitno Guerrera suspendovao na šest mjeseci. Kazna je potom uvećana na 14 mjeseci, ali mu je FIFA dozvolila da predvodi Peru na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon što je kazna zamrznuta.

Ipak, slučaj je ponovo aktiviran. Guerrerova suspenzija ponovo je aktivna i on ne može do daljnjeg obavljati fudbalske aktivnosti. Konačna kazna biće poznata u narednim danima kada će CAS donijeti odluku o visini suspenzije.

Guerrero je u oktobru 2017. godine bio pozitivan na doping testu nakon utakmice protiv Argentine, a navodno je koristio kokain.

Iako je sve optužbe o korištenju narkotika odbacio, na kraju će ipak čini se morati da odradi suspenziju koja mu je određena.

Guerrero je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa brazilskim Internacionalnom, a prethodnih šest godina je igrao za Flamengo i Corinthians.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi