Legendarni Maldini i tri najteža dana u životu: "Šta rade, zašto me ne zovu?"

Nakon odlaska u penziju

Legendarni Maldini i tri najteža dana u životu: "Šta rade, zašto me ne zovu?"

Admin Čaušević

Duže od dvije decenije Paulo Maldini je bio na fudbalskim terenima. Sve vrijeme u dresu Milana s kojim je osvojio sve što se može osvojiti. 

Za Maldinija se s punim pravom može reći da je najbolji defanzivac svih vremena. Osvojenih pet liga prvaka najbolje govori o njemu kao igraču.

Legendarni Italijan se od fudbala oprostio prije 11 godina. Poslije odlaska u penziju izdvojio je tri dana u kojim je najviše patio.

"Tri su dana kada sam najvie patio što sam se oprostio", ispričao je Maldini te nastavio:

"Stigao je prvi dan priprema, ustajem i razmišljam šta rade što me ne zovu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drugi put je to bilo kada sam otišao na derbi protiv Intera na San Siru, a treći put tokom utakmice Milan - Barcelona."

Računajući klupske i reprezentativne mečeve Paolo Maldini je u karijeri odigrao ukupno 902 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti