Papadopulos u Olympiakosu

Pojačanje za tim Dušana Ivkovića

Papadopulos u Olympiakosu

Olympiakos je u Lazarosu Papadopoulosu našao zamjenu za Ioannisa Bourousisa koji je otišao u Armani iz Milana.

Papadopoulos je rođen 1980. u ruskom gradu Krasnodaru, a visok je 210 cm. Prošlu sezonu počeo je u PAOKU-u gdje je bio 1,5 sezona, a završio je u ruskom Khimkiu. Tokom karijere je igrao i u dva navrata za Iraklis, Panathinaikos, Dinamo iz Moskve, Real Madrid i Fortitudo iz Bologne.

Učestvovao je na Evropskim prvenstvima 2001. i 2007. na Olimpijadi 2004. i Svjetskom prvenstvu 2006. Prošle sezone je za Khimski odigrao 25 mečeva uz prosijek od 4.2 poena i 4.3 skoka po meču. Papadopoulos je šest novi igrač kod Pirejaca poslije Lucasa (Michigen), Howarda (Butler), Hinesa (Bamberg), Geceviciusa (Lietuvos Rytas) i Printezisa (Unicaja).

Otišli su uz Bourousisa još Nielsen (Khimki), Papaloukas (Maccabi), Halperin (St. Petersburg), Mavrokeaflides (St. Petersburg), Teodosić (CSKA) i Gordon (Galatasaray) dok Nesterović i Erceg još nemaju novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.