Papastathopoulos u Werderu

Grk došao na pozjamicu

Papastathopoulos u Werderu

Sokratis Papastathopoulos, standardni grčki reprezentativac, došao je u redove Werdera iz Bremena na pozajmicu od godinu dana sa opcijom trajnog ostanka.

Papastathopoulos ima 23. godine i igra na poziciji štopera kao i Alexander Wolf koga je Werder angažovao iz Nurnberga. U grčkoj Super ligi je debitovao u dresu AEK-a još 2006, a dvije godine kasnije i za A selekciju u kojoj do sad ima 20 nastupa. U ljeto 2008. je iz AEK-a prešao u Genou za 3,8 miliona eura, a 2010. ga je kupio Milan za 4,5. Među rosso-nerima se zadržao samo prošlu sezonu i u julu ga je Genoa opet otkupila za 4 miliona i brzopotezno poslala u Werder na pozjamicu za 500.000 eura.

Werder je uz Wolfa i Papastathopoulosa angažovao još Stevanovića (Schalke), Schmitza (Schalke), Ekicia (Nurnberg, 5 miliona) i Trybulla (Hansa) dok su se sa pozajmica vratili Rosenberg (Santander) i Futacs (Ingolstad).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.