Pape Diouf više nije predsjednik Marseillea
Diouf sa Hatemom Ben Arfom

Zbog svađa sa vlasnikom

Pape Diouf više nije predsjednik Marseillea

Pape Diouf, 57-godišnji Senegalac, napustio je dužnost predsjednika francuskog Marseillea, koji je ove sezone završio Le Championnat kao drugi.

Čak pet godina je Pape Diouf bio na dužnosti predsjednika, a napustio je klub s Azurne obale zbog konstantnih svađa koje je vodio sa vlasnikom Marseillea Robertom Louisom Dreyfusom.

Diouf, otac poznatog fudbalera Pape Boube Diopa, sastao se s Dreyfusom u njegovoj vili.

”Zahvaljujemo se Dioufu na svemu, ali došlo je vrijeme rastanka. On je bio zaslužan za podizanje Marseillea na višu razinu”, rekao je za javnost, nakon sastanka, vlasnik Dreyfus.

Još nema službene obavijesti ko bi mogao naslijediti Dioufa na mjestu predsjednika kluba koji je osam puta bio francuski prvak, ali posljednju put u sezoni 1991/92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti