Paragvaj bolji od Novog Zelanda
Duel Reida (lijevo) i Valdeza (desno): Prvi pocrvenio, drugi strijelac

Učesnici SP 2010 odigrali prijateljski meč

Paragvaj bolji od Novog Zelanda

E. Škorić

Paragvaj je u prijateljskoj utakmici, rezultatom 2:0, savladao reprezentaciju Novog Zelanda.

Bio je to okršaj reprezentacija koje su zajedno, uz Slovačku i Italiju, nastupile u grupi E Svjetskog prvenstva koje se ovog ljeta održavalo u Južnoafričkoj Republici.

Tada su Paragvaj i Novi Zeland odigrali bez golova (0:0), na kraju su Paragvajci prošli u osminu finala kao vodeća selekcija, dok je Novi Zeland ostao na trećem mjestu sa tri boda. No, svakako im je utjeha bila činjenica da je iza njih ostala Italija sa svega dva boda.

Što se danas odigrane prijateljske utakmice tiče, Paragvaj je bio uvjerljivo bolji, a dominaciju krunisao golovima Nelsona Valdeza u 22. minuti (penal), te Martineza pet minuta kasnije.

Do kraja se stanje na semaforu nije mijenjalo, ali jeste na travnjaku. Kod Novozelanđana je u samom finišu isključen Reid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.