Pardew blizu klupe Newcastlea

Pardew blizu klupe Newcastlea

Alan Pardew trebalo bi da bude imenovan za novog menadžera engleskog nogometnog premierligaša Newcastlea u naredna 24 sata, javio je BBC Sport.

Bivši trener Readinga, West Hama, Charltona i Southamptona bio je među favoritima za preuzimanje trenerske pozicije od Chrisa Hughtona, koji je u ponedjeljak dobio otkaz.

Hughton je ekipu Newcastlea vratio u Premier ligu prošle sezone, ali je zbog neuspjeha u ovoj sezoni klub odlučio da potraži "iskusnijeg" trenera.

Pardew (49) nema angažman otkako je dobio otkaz u Southamptonu u augustu.

BBC Sport navodi da je Pardew pregovarao s Newcastleom još prije deset dana.

Među trenerima koji su povezivani s dolaskom na "St James' Park" bio je i bivši menadžer Tottenhama Martin Jol, koji je u ponedjeljak odstupio s mjesta trenera Ajaxa, kao i bivši trener Aston Ville Martin O'Neill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.