Paredes ide stopama Miralema Pjanića?
Foto: EPA

Iz Rome u Juventus?

Paredes ide stopama Miralema Pjanića?

E. Čaušević

Na Olimpicu sutra nas očekuje veliki derbi Rome i Juventusa koji se već nekoliko mjeseci s nestrpljenjem očekuje u Italiji.

Već je gotovo jasno da je Juve odbranio titulu prvaka Italije, ali je ova utakmica od velikog značaja, posebno za Romu. Vučica mora nastavljati pobjeđivati kako bi zadržala prednost nad Napolijem i sezonu završila na drugom mjestu koje vodi u Ligu prvaka, dok Juventusu sve osim poraza donosi titulu prvaka.

Nekoliko dana pred utakmicu u medijima se pojavila informacija da bi još jedan od igrača Rome mogao karijeru nastaviti u Juventusu. Stopama Miralema Pjanića mogao bi vezni igrač Leandro Paredes koji važi za nasljednika bh. reprezentativca.

Juve želi da pojača konkurenciju u veznoj liniji, a to se posebno odnosi na pozicije na kojima igraju Khedira i Marchisio. Iako se špekuliše da Paredes ide u Englesku, čini se da bi poziv Juventusa mogao sve da promijeni. Ovaj fudbaler će uskoro proslaviti svoj 23. rođendan, a ove sezone za Romu je odigrao 39 utakmica i postigao je tri gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi