Paredes: Mancini me nagovorio da odem u Zenit
Foto: EPA

O Zenitu tražio po internetu

Paredes: Mancini me nagovorio da odem u Zenit

S. Bošković

Leandro Paredes priznao je da je Roberto Mancini razlog zašto je napustio Romu i otišao u Zenit St. Petersburg. 

Transfer veznjaka danas je službeno objavljen,  a fudbaler je nakon potpisivanja ugovora izjavio da ga je Mancini, koji je trener Zenita, nagovorio na transfer. 

"Pričao sam s Mancinijem i on me je nagovorio da dođem u Zenit. Naravno, razgovarao sam i s porodicom koja je također igrala veliku ulogu u ovom transferu". rekao je Paredes. 

Argentinac je također priznao da je o Zenitu dosta tražio po internetu, te da o ruskom timu nije pričao s bivšim trenerom Rome Lucianom Spallettijem, koji je nedavno napustio klupu Vučice, a u karijeri je vodio Zenit. 

Dvadesettrogodišnji fudbaler za Romu je odigrao 37 susreta, a sezonu 15/16 proveo je na posudbi u Empoliju za koji je ubilježio 33 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti