Parižani deklasirali Toulouse, četiri gola u mreži domaćina

Ibrahimović i Moura ponovo briljirali

Parižani deklasirali Toulouse, četiri gola u mreži domaćina

A. Haznadarević

Vodeća momčad francuskog šampionata Paris Saint-Germain, deklasirala je Toulouse s visokih 4:0.

Francuski 'dream team' ja silovito krenuo, a već nakon 4. minuta na semaforu je pisao 0:1, Ezeqiel Lavezzi je bio asistent, a Javier Pastore strijelac.

 

Minimalno vostvo je ostalo sve do 36. minuta, kada PSG praktično rješava pitanje pobjednika. Lucas Moura je sjajno centrirao, a Zlatan Ibrahimović rutinski glavom pogodio za 2:0. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

 

Treba dodati i to da je Toulouse u 40. minutu susreta ostao sa deset igrača na terenu, nakon što je M'Bengue zaradio drugu javnu opomenu.

 

Drugo poluvrijeme je donijelo blago zatišje, te se rezultat nije mijenjao sve do 70. minuta, kada su domaći doživjeli pravi potop.

 

Prvo je večeras sjajni Lucas Moura proigrao Mamadoua Sakhoua, koji pogađa za 3:0, da bi samo dva minuta kasnije Van der Wiel stavio tačku na 'i' četvrtim pogotkom u mreži domaćih. Ovoga puta sjajni Zlatan Ibrahimović je bio asistent.

 

Treba dodati i to da nova velika zvijezda PSG-a David Beckham nije bio u kadru, te se njegov debi očekuje već u idućem kolu.

 

Ligue 1, 23. kolo

Toulouse - PSG (Pastore 4, Ibrahimović 36, Sakho 70, Van der Wiel 72)

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Gol de Pastore vs Toulouse by Veabiri


szólj hozzá: Toulouse vs PSG 0:2 Ibra goal, Lucas assist 
Gol de Sakho vs Toulouse by Veabiri
Gol de Van der Wiel vs Toulouse by Veabiri

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.