Parižani razbili Monaco, dva  gola Cavanija

PSG protutnjao Monacom

Parižani razbili Monaco, dva gola Cavanija

E. Škorić
Teme:

U derbiju četvrtog kola francuske Ligue 1 PSG je, kao gost, savladao Monaco s 3:0.

Monaco reda pobjede u domaćem prvenstvu - imaju četiri od četiri. Nakon Lillea, Ajaccioa i Montpelliera, Parižani su savladali Monaco u vjerovatno najtežem ispitu u ligi. Ono što je za njih također bitno, još uvijek su bez primljenog gola.

Vodeći gol večeras postigao je Edinson Cavani na asistenciju Matuidija u 57. minuti. Imao je PSG još nekoliko vrhunskih šansi, ali je Danijel Subašić sjajno branio na golu domaćih u tim situacijama. Ipak, opet ga je Cavani matirao u 73. minuti.

El Shaarawy je bio najopasniji nogometaš Monaca, ali nije uspio da zatrese mrežu ljutog rivala iz Pariza. Domaće je dotukao Lavezzi golom u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nešto ranije St. Etienne je s 2:1 savladao Bastiju, dok je Bordeaux bio bolji od Nantesa rezultatom 2:0. 

Ligue 1, 4. kolo:
Monaco - PSG 0:3 (Cavani 57, 73, Lavezzi 83)
St. Etienne - Bastia 2:1
Bordeaux - Nantes 2:0


Edinson Cavani Goal - Monaco 0-1 PSG - 30-08-2015 by LiG2Fr
Edinson Cavani 2nd Goal - Monaco 0-2 PSG - 30... by altindailymotion
Ezequiel Lavezzi Goal - Monaco 0-3 PSG - 30-08... by FranceCup3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.