Parižani se prošetali sjeverom Francuske

Zaostali susret 14. kola

Parižani se prošetali sjeverom Francuske

E. Škorić
Teme:

U zaostalom susretu 14. kola francuskog Le Championnata Paris SG je kao gost "nokautirao" Boulogne. Parižani su gubili sa 1:0, a onda u drugom poluvremenu došli do velike pobjede (2:5).

Poslije subotnjeg minimalnog poraza od Auxerrea (1:0), PSG je večeras imao priliku iskupiti se svojim navijačima na gostovanju kod slabašnog Boulognea i napravili su to gostujući igrači. Gosti su napadali većim dijelom prvog dijela, no na odmor se otišlo s minimalnom prednošću - Boulognea!

Edela je savladao Ducatel u 36. minuti i doveo domaće u prednost nakon prvog dijela. A, onda u samo devet minuta čak četiri gola gostiju sa Parka prinčeva. Luyindula koji je ušao u igru umjesto Giulyja, pronašao je Klement Chantoma, da bi ovaj pogodio za poravnanje. Dvije minute kasnije Luyindula pogađa sa bijele tačke, nakon što je prethodno Erding srušen u šesnaestercu Boulognea.

Bivši igrač Sochauxa Mevlut Erding postiže dva gola u samo tri minute (67. i 70.) te tako rješava pitanje pobjednika. Ramare u 82. minuti pogađa za 2:4, a konačnih 2:5 postavlja rezervista Maurice četiri minute prije kraja utakmice.

Druga zaostala utakmica (Marseille - Sochaux) ponovo nije odigrana.

Boulogne - Paris SG 2:5 (Ducatel 36, Ramare 82/ Chantome 61, Luyindula 63, Erding 67, 70, Maurice 86)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti