Parižani slavili u Lyonu i postali prvaci Francuske

Odigran posljednji susret 36. kola Lige 1

Parižani slavili u Lyonu i postali prvaci Francuske

Lyon je večeras na svom terenu u okviru 36. kola francuske Lige 1 ugostio PSG. Gosti su slavili 1:0 i tako osigurali titulu prvaka Francuske. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Gomisa bio neprecizan. U 4. minuti zaprijetio je gost, ali je ovaj put neprecizan Ibrahimović. 

 

Lyon je zaprijetio u 13. minuti susreta, ali je ovaj put neprecizan Gourcuff. Na drugoj strani opet je zaprijetio Ibrahimović, međutim ostalo je bez promjene rezultata. Novu priliku za Lyon vidjeli smo u 38. minuti, ali je opet neprecizan Gomis. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je do vodstva stigao u 53. minuti susreta, a strijelac je bio Jeremy Menez nakon asistencije Motte. Do kraja susreta Lyon je probao doći do izjednačenja, ali nije uspio ostalo je 1:0 za PSG. Parižani su ovom pobjedom došli do toliko željene titule prvaka. 


 


LYO VS PSG - 0-1 - Jeremy Menez by foogoals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.