Park prvi Azijat u finalu Lige šampiona

Park prvi Azijat u finalu Lige šampiona

Park Ji-sung prošle sezone nije igrao za Manchester United u finalu Lige prvaka protiv Chelsea, ali ove sezone prvi sastav mu nije izmakao te je postao prvi azijski igrač koji je zaigrao u finalu.

Za Parka je to bio deveti nastup za prvaka Engleske ove sezone u elitnom fudbalskom takmičenju, a zabio je i jedan gol. Među strijelce se upisao u revanšu polufinala protiv Arsenala u Londonu.

Park je član 'crvenih đavola' od 2005. godine, a prije dolaska na Ostrvo igrao je za PSV Eindhoven i Kyoto Purple Sanga. Za reprezentaciju Južne Koreje odigrao je 77 utakmica i postigao 10 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti