Partizan i Vojvodina ubjedljivi

Jelen Superliga Srbije, 18. kolo

Partizan i Vojvodina ubjedljivi

Edmir Škorić

Današnjim utakmicama okončano je osamnaesto kolo Jelen Superlige Srbije. Beogradski Partizan je kao gost savladao Hajduk iz Kule te se vratio na pet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom. Domaće pobjede ostvarili su OFK Beograd i Vojvodina.

Partizan je uz podršku svojih navijača slavio kod Hajduka iz Kule sa 0:2. Strijelac oba pogotka bio je Nemanja Tomić, koji je najprije u šestoj minuti preciznim udarcem sa oko 23 metra matirao Jovšića, a potom i sat vremena kasnije (66. minuta) sa nekih osamnaest metara prebacio živi zid i loptu smjestio u desni gornji ugao Jovšićevog gola.

Vojvodina je u Novom Sadu bila dosta uspješnija od Čukaričkog (4:0). Dvostruki strijelac za domaće bio je Mrđa, a jednom se u listu strijelaca upisali i Tadić te Merebashvili (penal). Novosađani su ovom povjedom došli na treće mjesto srbijanskog šampionata.

Domaći trijumf zabilježili su i igrači OFK Beograda nad Radom (3:2), dok je golom Misdongarda Metalac slavio kod Smedereva. Golova nije bilo u susretu Mladog Radnika i Jagodine.

Superliga Srbije, 18. kolo:
Hajduk Kula - Partizan 0:2 (Tomić 6, 66)
Mladi Radnik - Jagodina 0:0
OFK Beograd - Rad 3:2 (Milić 2, Planić 54, Oamaru 72/ Kaluđerović 10 - pen., Jovančić 64)
Smederevo - Metalac 0:1 (Misdongard 44)
Vojvodina - Čukarički 4:0 (Mrđa 16, 20, Tadić 79, Merebashvili 90 - pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.