Partizan iskoristio kiks Zvezde i preuzeo vrh

JSL, 25. kolo

Partizan iskoristio kiks Zvezde i preuzeo vrh

Edmir Škorić

Danas su odigrani mečevi 25. kola Jelen Superlige Srbije. Partizan je pobjedom nad Radom preuzeo vrh tabele, dok je Crvena zvezda poražena na svom terenu od Javora (0:1).

Na praznoj Marakani gosti iz Ivaljice su slavili sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Jovan Nikitović pet minuta prije kraja prvog poluvremena.  Pogodak je postignut sa bijele tačke, nakon što je golman domaćih Stamenković oborio jednog protivničkog igrača u svom šesnaestercu.

Poraz Zvezde na najbolji je mogući način iskoristio Partizan, koji je golom Maina Diarre iz 14. minute savladao  Napredak kao gost. "Crno-beli" su tako preuzeli liderstvo, sa jednim bodom više u odnosu na ljutog gradskog rivala.

Vojvodina je bez većih problema savladala Mladi radnik ka gost sa 3:1 i tako tim iz Požarevca "gurnula" prema nižem rangu. Rad je bio bolji od BSK-a (2:0), Jagodina od Spartaka sa 3:1. OFK Beograd od Borca sa 3:2, a bodove su podijelili Smederevo i Hajduk, u susretu koji je okončan bez pobjednika, ali i bez golova (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.