Partizan korača ka tituli, Vojvodina ponižena

25. kolo Jelen Super lige

Partizan korača ka tituli, Vojvodina ponižena

U okviru 25. kola Jelen Super lige Srbije danas se odigralo 6 utakmica. Nešto kasnije će snage odmjeriti i Crvena Zvezda i Sloboda iz Sevojna.

Lider šampionata, Partizan nastavio je pohod na titulu prvaka, a novu pobjedu su upisali na gostovanju u Smederevu. Odbrana Sartida je kapitulirala u 86. minuti i 90. minuti, a strijelci za Beograđane bili su Ilić i Manga.

Radnički je na svom terenu, rezultatom 3:1 savladao Novi Pazar koji se nalazi u nezavidnoj situaciji i predstoji im žestoka borba za opstanak u Super ligi. Dvostruki strijelac za Radnički bio je i nekadašnji igrač Slavije, Darko Spalević.

OFK Beograd je opravdao ulogu favorita te je na gostovanju u Čačku rutinski savladao Borac sa 0:2. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Za vodstvo je prvo pogodio Batioja, a stvar je zaključio Popović, golom u 37. minuti.

Javor iz Ivanjice je uspio da upiše vrijednu pobjedu u borbi za opstanak. Golom Veljovića iz penala, savladan je beogradski Rad.

Jagodina i Spartak  su ubilježili najubjedljivije pobjede u ovom kolu. Jagodina je ubjedljivo slavila protiv Borče. Rezultat je glasio 0:4, dok je Spartak sa 5:1, demolirao trećeplasiranu Vojvodinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti