Partizan nadigrao Hajduk u Kuli

JSL, 17. kolo

Partizan nadigrao Hajduk u Kuli

Edmir Škorić

Sedam susreta 17. kola srbijanske Jelen Super lige odigrano je danas. Rutinsku pobjedu ostvario je Partizan, dok je Vojvodina uz dosta poteškoća savladala BSK.

"Crno-beli" nisu imali većih problema u Kuli, gdje su domaćeg Hajduka upotpunosti nadigrali i na kraju slavili s 4:0. Prince Tagoe je goste doveo u vodstvo u 9. minuti, a tim se rezultatom otišlo na odmor.

Hajduk se držao do 58. minute, a onda je Tomić povisio na 2:0, Petrović desetak minuta kasnije na 3:0, a onda Šćepović u 84. minuti postavio konačnih 4:0. Vojvodina će bar na nekoliko sati, dok se ne okonča susreta Zvezde i Inđije, prebivati na drugoj poziciji.

U Novom Sadu su s 2:1 savladali BSK iz Borče. Gosti su poveli preko Kajevića u 11. minuti, a samo minut kasnije Kamerunac Oumaru izjednačio, a do odlaska na odmor isti igrač je promašio i penač. No, Vojvodina je došla do pobjede dva minuta prije kraja, golom Kataija.

Udarac Trivunovića sa bijele tačke u 53. minuti presudio je duel OFK Beograda i Slobode PS (1:0). Borac je u Čačku lako došao do pobjede nad Čukaričkim (3:0). Golove za domaći sastav postigli su Stojimirović, Prtenjak i Damjanović.



JSL, 17. kolo:

Hajduk Kula - Partizan 0:4 (Tagoe 9, Tomić 58, Petrović 67 - penal, Šćepović 84)
Vojvodina - BSK 2:1 (Oumaru 12, Katai 88 - Kajević 11)
Rad - Metalac 2:0 (Stanojević 32, Jovanović 86)
Spartak - Javor 0:0
OFK Beograd - Sloboda Point Sevojno 1:0 (Trivunović 53 - penal)
Smederevo - Jagodina 0:0
Borac Čačak - Čukarički 3:0 (Stojimirović 12, Prtenjak 53, Damjanović 78)

Crvena zvezda - Inđija 18.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.