Partizan nastavio niz

Partizan nastavio niz

Danas je odigrano 5 susreta 11. kola Srbijanske Jelen Superlige. Strijelci nisu bili raspoloženi, te su viđena samo 3 gola, na 5 susreta.

Vodeći Partizan je gostovao BSK Borči i uspio je doći do 10. uzastopne pobjede. U 17. minutu je dosuđen slobodan udarac za Partizan, koji je izveo Babović, ali je lopta završila u korneru. Poslije izvođenja kornera, Tomić je pokušao ugroziti gol domaćina, ali bezuspješno.

Slijedeću ozbiljniju priliku su gosti iskoristili, preko Šćepanovića, koji pogađa za veliko slavlje Partizanovih igrača u 27. minuti. Do kraja poluvremena su mreže mirovale i nije bilo izglednijih prilika. U drugom poluvremenu je Partizan smirio igru, te je rutinski priveo kraju ovaj susret.

Ekipa Javora je u Ivanjici dočekala Vojvodinu, a susret je završio najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Smederevo je ugostilo momčad Rada, a ove dvije ekipe su međusobno podijelile bodove, odigravši 0:0. Ekipa Smedereva je ovim remijem prekinula niz od 5 uzastopnih poraza.

Borac na svom terenu dočekao Jagodinu, a ovo je bila treća utakmica danas, koja je okončana najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Na stadionu u Lučanima, snage su odmjerile ekipe Metalca i Novog Pazara. U 27. minuti je Simović pogodio za slavlje domaćina, dok je Bogunović, 2 minuta prije kraja poluvremena, donio izjednačenje Novom Pazaru. To je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Od 18 časova se igra i posljednji susret današnjeg programa, u okviru 11. kola Srbijanske Jelen Superlige, a sastaju se Crvena Zvezda i OFK Beograd.

Jelen Superliga Srbije, 11. kolo (subota):
Javor - Vojvodina 0:0
Smederevo - Rad 0:0
BSK - Partizan 0:1
Borac - Jagodina 0:0
Metalac - Novi Pazar 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.