Partizan ne posustaje, Rad bolji od Hajduka

Jelen Superliga Srbije, 5. kolo

Partizan ne posustaje, Rad bolji od Hajduka

Edmir Škorić

Danas su odigrane posljednje tri utakmice petog kola Jelen Superlige Srbije. Partizan je slavio u Čačku protiv Borca, dok su domaće pobjede ostvarili Rad i Spartak (S).

"Crno-belima" su pobjedu u Čačku donijeli Brazilac Cleo (71.) i Miloš Bogunović (85.). Tako su se momci trenera Aleksandra Stanojevića vratili na čelo tabele, te je jedina ekipa koja je ostvarila svih pet pobjeda u prvenstvu.

Rad je golom Dimitrijevića savladao Hajduk iz Kule, dok su Spartak i Sloboda remizirali u Subotici, odigravši 2:2. Rad je vodio sa 2:0 golovima Torbice (penal) i Ubiparipa, ali su gosti preko Pavičevića u zadnjih desetak minuta došli do jednog boda.

Jelen Superliga Srbije, 5. kolo:
Borac - Partizan 0:2 (Cleo 71, Bogunović 85)
Rad - Hajduk Kula 1:0 (Dimitrijević 69)
Spartak Subotica - Sloboda PS 2:1 (Torbica 8 - penal, Ubiparip 67/ Pavičević 82, 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.