Partizan ne posustaje

JSL, 9. kolo

Partizan ne posustaje

Edmir Škorić

U subotu je završeno šest suseta 9. kola srbijanske Jelen Superlige. U nešto kasnijem terminu igrat će se još dva susreta.

Vodeći Partizan slavio je s 2:0 u Ivanjici protiv Javora. Poveli su gosti iz Beograda preko Markovića u 43. minuti, a konačan rezultat postavio je Vukić u 62. minuti.

Rezultatom 2:1 gostujuće pobjede ostvarili su Sloboda PS i Jagodina. Sloboda je u Čačku savladala Borac. Sva tri gola postignuta su u prvom dijelu. Kovačević i Galvao da Silva pogađali su za Slobodu, a William za Borac.

Živković je Smederevu donio prednost krajem prvog dijela protiv Jagodine, koja je do preokreta stigla u zadnjih petnaetak minuta – golovima Đenića i Stojanovića. Radnički je u veoma zanimljivoj utakmici, rezultatom 3:2, savladao Metalac, a golova nije bilo u duelu Spartaka i Rada u Subotici.

Borča je preko Radunovića osvojila tri boda protiv OFK Beograda. Od 17 sati igraju Vojvodina i Hajduk Kula, a sat kasnije sastaju se Crvena zvezda i Novi Pazar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.