Partizan siguran na startu
Cleo je prvi načeo mrežu Borca

Jelen Super liga

Partizan siguran na startu

Utakmicama šesnaestog kola počeo je proljetni dio fudbalskog šampionata Srbije. Na startu prvenstva Partizan i Vojvodina su upisali pobjede, a kolo j eobilježila velika efikasnost napadača na svim terenima.


Fudbaleri Partizana su proljetni dio šampionata počeli pobjedom u Čačku kod Borca sa 3:0. Trener beogradskog tima je meč počeo s dva napadača, Cleom i Diarom, dok je na klupi ostavio Moreiru i Petrovića, koji su bili najavljeni u sastavu. Uprkos lošem vremenu i terenu u Čačku, Partizan nije imao problema.

Već u 4. minuti je Partizan preko Gabrijela Clea došao u prednost, a vodstvo je udvostručio Ljubomir Fejsa pred kraj prvog dijela utakmice. U nastavku utakmice je Aleksandar Davidov u svom debiju u dresu Partizana postavio konačan rezultat utakmice.

Najbolju utakmicu kola odigrali su vojvođanski rivali, Vojvodina i Hajduk u Novom Sadu. Voša je sa 3:2 slavila pobjedu. Utakmica je počela u velikom stilu, za samo dvije minute pala su tri gola. Marjanović je u 4. minuti doveo Hajduk u prednost, Mrđa u sljedećem napadu poravnao, a ponovo Marjanović u 6. minuti doveo goste u prednost. Tumbasević je pred kraj poluvremena poravnao, a isti igrač u 92. minuti odlučio pobjednika. U dresu Vojvodine je debitovao Nemanja Bilbija koji je u 8. minuti uzdrmao prečku gola Hajduka.

Mladi Radnik je bio bolji od BSK Borče sa 2:0, a upravo je na toj utakmici pao najbrži gol kola. Predrag Luka je već u 13. sekundi zabio za Mladi Radnik. Domaću pobjedu je upisao i Metalac koji je golom Marka Krasića s penala pola sata prija kraja savladao kruševački Napredak.

Rad je golom Kaluđerovića iz 6. minute imao vodstvo u Smederevu, ali su domaći igrači golovima Ognjanovića i Rankovića u drugom poluvremenu uspjeli preokrenuti i slaviti pobjedu. Bodove su podijelili Javor i Čukarički odigravši 2:2. Ovim bodom Čukarički je jednom nogom u nižem rangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.