Partizan slavio i ostao u utrci za naslov
Grobari se radovali

Jelen Superliga Srbije

Partizan slavio i ostao u utrci za naslov

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri preostale utakmice 14. kola Jelen Superlige Srbije. Najubjedljiviji na svom terenu bio je beogradski Partizan, koji je sa 3:0 savladao OFK Beograd i tako se primakao vodećoj Crvenoj zvezdi.

Partizan je u 14. kolu morao do pobjede nad OFK Beogradom, kako bi "crno-beli" i dalje ostali u utrci za vodećom Crvenom zvezdom. Partizan je bio uvjerljiv protiv OFK-a, a domaći su poveli golom nesuđenog igrača Manchester Uniteda, Adema Ljalića.

Na 2:0 povisio je reprezentativac Srbije Radosav Petrović u 54. minuti, a konačnih 3:0 postavlja u 70. minuti Senegealac Diarra, inače bivši napadač mostarskog Zrinjskog.

Hajduk iz Kule, koji se nalazi u sredini tabele, nije prokockao bodove na svom terenu protiv posljednjeplasiranog BSK Borca. Živanović i Davidov su bili strijelci za 2:0 visoku pobjedu Hajduka. U susretu timova iz donjeg doma tabele, Rad je teško savladao Napredak sa 2:1. Andrić je doveo domaće u vodstvo, Binić poravnao u 23., a Andrić svojim drugim golom u 61. minuti donio "pobedu" Radu.

Jelen Superliga Srbije, 14. kolo:

Hajduk Kula - Borac 2:0
Rad - Napredak 2:1
Partizan - OFK Beograd 3:0

Tabela: Crvena zvezda 37, Partizan 36, Vojvodina 24, OFK Beograd 24...15. BSK Borac 13, Čukarički 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.