Partizan slavio na Marakani
Diarra je prvi načeo mrežu Stamenkovića

Jelen Super liga

Partizan slavio na Marakani

Danas je u Jelen Super ligi Srbije odigrano 13. kolo, a najviše pažnje privukao je veliki derbi Crvene Zvezde i Partizana u kojem je slavio Partizan i tako produžio šanse za jesenjom titulom.

Partizan je u 137. vječitom derbiju slavio na Marakani protiv Crvene Zvezde sa 2:1. Samo što je utakmica počela Lamina Diarra u 4. minuti dovodi Partizan u vodstvo.

Zvezda je do poravnanja stigla u 41. minuti autogolom Srđana Kneževića. Početkom drugog dijela Knežević pravi novu glupost i bez lopte udara Lekića i sudija mu pokazuje crveni karton, ali to crveno-beli nisu znali iskoristiti.

Partizan je do pobjede stigao pola sata prije kraja utakmice uprkos igraču manje. Pobjedonosni gol za Partizan postigao je Cleo koji je pred početak ove sezone stigao upravo iz Zvezde i ovo mu je bio prvi meč na Marakani nakon dolaska u Partizan.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu ubilježio je OFK Beograd koji je na svojoj Karaburmi bio bolji od Čukaričkog sa 4:1. Nikola Simić, Nemanja Milić, naš Petar Jelić i Oumaru su pogodili za Romantičare, dok je Nikola Krčmarević s bijele tačke smanjio na 4:1 pred sam kraj utakmice.

Hajduk iz Kule je odigrao sjajnu utakmicu na gostovanju kod Mladog Radnika i slavio pobjedu sa 3:1. Frenklin je u prvom dijelu donio prednost domaćinu, da bi Hajduk preko Radanovića, Živanovića i Bogića u posljednjih dvadeset minuta stigao do preokreta.

Borac je minimalno golom Grkajca bio bolji od  Javora, dok su utakmice između Metalca i Spartaka, te Smedereva i BSK-a završile bez pobjednika. Metalac i Spartak su odigrali bez golova, dok je meč u Smederevu završio 1:1.

Rezultati:

Crvena Zvezda – Partizan 1:2
OFK Beograd – Čukarički 4:1
Mladi Radnik – Hajduk 1:3
Borac – Javor 1:0
Metalac – Spartak 0:0
Smederevo – BSK 1:1
Rad – Vojvodina (sutra)
Jagodina – Napredak (sutra)

Poredak: Crvena Zvezda 34, Partizan 33, Vojvodina 24, OFK Beograd 21.....Napredak 10, Rad 8 i Čukarički 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.