Partizan, Sloboda i Vojvodina u polufinalu

Kup Srbije

Partizan, Sloboda i Vojvodina u polufinalu

Edmir Škorić

Danas su u Srbiji na programu četiri utakmice četvrtfinala srbijanskog Kupa, a plasman u polufinale već su osigurali Partizan, Sloboda Point Sevojno i Vojvodina.

Fudbaleri Partizana nisu imali većih problema na gostovanju kod niželigaša Sinđelića. "Crno-beli" su slavili rezultatom 4:0, a golove su postigli Šćepović u 17. i 88. minutu, te po jedan Saša Ilić i Moreira.

Sloboda Point Sevojno je kao domaćin, rezultatom 3:2, bila bolja od Spartaka, te se plasirala u polufinale. Golove za Slobodu postigli su Arsenijević, Gološevac i Šunjevac, a za goste Ubiparip i Nosković.

Golom Oumarua iz 89. minute Vojvodina je u Novom Sadu ostvarila minimalnu pobjeud nad Jagodinom, te se pridružila Partizanu i Slobodi u polufinalu.

Posljednjeg polufinalistu saznat ćemo veeras od 18 sati, kada će na Marakani Crvena zvezda, kao aspolutni favorit, odmjeriti snage sa Teleoptikom.

Četvrtfinale srbijanskog Kupa:

Sinđelić - Partizan 0:4 (Šćepović 17, 90, Ilić 47, Moreira 77)
Sloboda - Spartak ZV 3:2 (Arsenijević 11, Gološevac 44, Šunjevac 45 - Ubiparip28, Nosković 549)
Vojvodina - Jagodina 1:0 (Oumaru 89)
Crvena zvezda - Teleoptik (18 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.