Partizan treći put uzastopno prvak Srbije

Jelen Super liga

Partizan treći put uzastopno prvak Srbije

Pobjedom nad OFK Beogradom na Karaburmi Partizan je kolo prije kraja Jelen Super Lige Srbije osvojio treću uzastopnu titulu prvaka države, a 22. u klupskoj historiji.

Partizan je sa sigurnih 3:0 bio bolji od OFK Beograda kojem je ovo tek prvi poraz u posljednjih sedam utakmica. Cleo je u 9. minuti načeo mrežu Romantičara, a u posljednje dvije minute utakmice Brana Ilić i Radoslav Petrović postavljaju konačnih 3:0. Aleksandar Stanojević je sa 38 godina postao najmlađi trener  Partizana u historiji koji je vodio klub  i osvojio naslov prvaka. 

Dok u Partizanu slave u najvećem rivalu tuguju i nastavljaju sa rasprodajom ugleda kluba. Crvena zvezda je danas na Marakani poražena od BSK-a iz Borče sa 3:1 iako je nakon prvih 45 minuta imala prednost od jednog gola.

Kolo prije kraja prvenstva poznat je jedan putnik u niži rang. To su fudbaleri Mladog Radnika koji su danas na svom stadionu poraženi od direktnog rivala Čukaričkog sa 4:1 i tako se preselili u niži rang. U posljednjem kolu če pasti odluka o ostalim putnicima između Čukaričkog, Napredka, BSK-a i Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.