Partizan ubjedljiv u Nišu, Novom Pazaru samo bod

Partizan ubjedljiv u Nišu, Novom Pazaru samo bod

Midhat Šljivak

Fudbaleri Partizana upisali su ubjedljivu pobjedu u 11. kolu Superlige Srbije, a crno-bijeli su sa 4:0 savladali Radnički u Nišu.


Partizan je do prednosti stigao u sedmoj minuti autogolom Lukića, što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku susreta još tri gola u mreži domaćeg golmana. Šćepović je u 59. minuti povećao na 2:0, da bi potom u 71. i 81. minuti golove postigli Jojić i Ninković za konačnih 4:0.

Novi Pazar je na svom terenu remizirao sa Slobodom 2:2. Dario Damjanović je u 29. minuti pogodio za vodstvo Novog Pazara, a već u narednom napadu gosti preko Pilipovića poravnavaju na 1:1.

Do prednosti su gosti iz Užica stigli u 69. minuti golom Ranđelovića, a konačnih 2:2 postavio je Miloš Bogunović u 85. minuti susreta.

Domaći timovi su slavili u tri utakmice. Javor je sa 2:1 savladao Hajduk iz Kule, dok je istim rezultatom Spartak u Subotici savladao Borču. Radnički 1923 je savladao OFK Beograd sa 3:2. Gostujući trijumf pored Partizana je upisaoi Donji Srem koji  je savladao Smederevo sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.