Partizan velikim preokretom do nova tri boda

Stigli zaostatak od 0:2

Partizan velikim preokretom do nova tri boda

D. Vejo

Fudbaleri Partizana večeras su u okviru 17. kola Super lige Srbije slavili na svom terenu protiv ekipe Napretka iz Kruševca rezultatom 3:2 (1:2).

U veoma uzbudljivom i neizvjesnom meču, crno-bijeli su stigli rezultatski zaostatak od minus dva, te tako do posljednjih minuta kidali živce svojim navijačima.

Utakmica nije dobro počela za Partizan. Nakon 42 minuta igre u prvom poluvremenu, gosti iz Kruševca vodili su sa 0:2. Međutim, u sudijskoj nadoknadi tim iz Humske uspio je smanjiti na 1:2. Za Napredak, pogodili su Gobeljić i Vukanović, dok je za domaći tim siguran bio Leonardo. Podsjetimo, napadač crno-bijelih Đurđević dobio je crveni karton, tačnije dva žuta.

Ipak, drugo poluvrijeme donosi dosta bolju igru izabranika Marka Nikolića. Za rezultatski egal pogađa ponovo Leonardo, ali ovoga puta sa bijele tačke u 56. minuti utakmice. Do kraja, pritisak Partizana iz minute u minut samo je rastao, a za velikih 3:2 i novi trijumf pogodio je Alen Stevanović u 84. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi