Partizanu derbi kola

Super liga Srbije

Partizanu derbi kola

Odigrane su utakmice desetog kola srbijanske Super lige u kojima nije bilo iznenađenja. Četiri kola prije kraja još se ne znaju putnici u doigravanje, ali se zna da Tamiš, Metalac i Borac više nemaju šansi da se nađu među četiri najbolja.

Crvena zvezda je slavila u Čačku kod Borca sa 84:61. Elmedin Kikanović je upisao 11 poena, a Oliver Stević 12 poena i 5 skokova, dok je kod Borca treći naš igrač, Aleksej Nešović, ubilježio 8 poena i 5 skokova.

U derbiju kola, u kojem su se sastala dva prvoplasirana tima lige, Partizan je u Pioniru bio bolji od Hemofarma sa 74:69. Aleks Marić je sa 19 poena i 6 skokova bio prvo ime Partizana, dok je Miloš Borisov kod Hemofarma ubacio 21 poen.

Miroslav Raduljica je sa 23 poena predvodio FMP do pobjede u gostima kod Metalca (71:65), dok je Radnički nastavio sa odličnim igrama i u Pančevu kod Tamiša gdje je slavio rezultatom 86:65. Marko Čakarević je sa 18 poena i 6 asistencija bio prvo ime Kragujevčana.

Četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone Partizan vodi na tabeli sa skorom 9-1, slijedi Hemofarm sa 8-2, zatim Radnički 7-3, FMP i Crvena zvezda 6-4, Tamiš 2-8, dok su na začelju Borac i Metalac sa po 1-9. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.