Partizanu derbi u Novom Sadu

JSL, 7. kolo

Partizanu derbi u Novom Sadu

Edmir Škorić

Nogometaši Partizana na gostovanju u Novom Sadu, rezultatom 2:1, savladali su Vojvodinu u derbiju sedmog kola Jelen Superlige Srbije.

Ovom pobjedom Partizan se osamostalio na vrhu tabele sa 18 bodova, obzirom da Crvena zvezda nije uspjela na Marakani savladati Radnički (1:1).

Partizanu je Marković donio vodstvo na samom otvaranju utakmice, a u 19. minuti Šćepović je povisio na 2:0. Novosađani su preko Bojovića smanjili u 70. minuti, ali u posljednjih 20 minuta nisu uspjeli postići još jedan gol i tako doći barem do boda protiv objektivno snažnijeg protivnika.


JSL, 7. kolo:

Vojvodina - Partizan 1:2 (Bojović 70/ Marković 2, Šćepović 19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.