Partizanu vječiti derbi

Jelen Super liga

Partizanu vječiti derbi

U 138. vječitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde pobjedu je upisao Partizan golom Radosava Petrovića u 72. minuti.

Prvo poluvrijeme je proteklo u terenskoj dominaciji Partizana, ali promjene rezultata nije bilo. U nastavku utakmice crno-bijeli su krenuli još žešće prema golu Stamenkovića, ali sve do dvadesetak minuta prije kraja promjene nije bilo.

U 72. minuti utakmice reprezentativac Srbije Radosav Petrović je sjajno „opalio“ sa preko dvadeset metara i pogodio rašlje Stamenkovićeva gola za pobjedu crno-bijelih.

Derbi je pratilo oko 27.000 ljudi, a ovom pobjedom Partizan je došao vrlo blizu naslova prvaka. Dva kola prije kraja prvenstva Partizan ima četiri boda više, a Aleksandar Stanojević, osim što je najmlađi trener u historiji Partizana, postaće i najmlađi koji je osvojio naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.